Kiwi 3 + Alfa : Low OBD connection

Discussion related to external OBD and other sensors
Post Reply
Jeremiev
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Sep 16, 2018 9:19 pm

Kiwi 3 + Alfa : Low OBD connection

Post by Jeremiev » Sun Sep 30, 2018 6:05 pm

Hi
I am the owner of an Alfa 4c. I installed a kiwi 3 but despite all tests, the connection speed is very slow. below the screenshot of the sensor speeds
Attachments
CFBB3859-2AC9-4059-9570-1C429947304C.jpeg
CFBB3859-2AC9-4059-9570-1C429947304C.jpeg (567.46 KiB) Viewed 1491 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9444
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Kiwi 3 + Alfa : Low OBD connection

Post by Harry » Tue Oct 02, 2018 6:46 pm

You are receiving 37 PIDs/s which results in an overall update rate of 10 Hz. This is actually a good value - you can't achieve a lot more with an ELM based Bluetooth Low Energy sensors (available bandwidth). You can optimize results by switching from ALL control units to just ECM/PCM. Enter "PCM" into the respective Expert Settings field.

- Harry
Image Image Image Image
Jeremiev
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Sep 16, 2018 9:19 pm

Re: Kiwi 3 + Alfa : Low OBD connection

Post by Jeremiev » Tue Oct 02, 2018 8:18 pm

thanks for the answer, but what's the difference between a PCM and ECM setting
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9444
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Kiwi 3 + Alfa : Low OBD connection

Post by Harry » Wed Oct 03, 2018 7:19 am

This are simply to common abbreviations for the main engine control unit. Both have the same effect independent from car or configuration.

Harry
Image Image Image Image
Jeremiev
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Sep 16, 2018 9:19 pm

Re: Kiwi 3 + Alfa : Low OBD connection

Post by Jeremiev » Wed Oct 03, 2018 8:38 pm

Thanks
Post Reply