SkyPro XGPS160 - Dyno not ready

All topics around Harry's Dyno app and performance testing functions in LapTimer GrandPrix
Cascade2nd
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 2
Joined: Thu Mar 23, 2017 6:09 pm

SkyPro XGPS160 - Dyno not ready

Postby Cascade2nd » Fri Mar 24, 2017 9:13 am

Hi

Just received my SkyPro yesterday. It links correct with the Dyno app but the status allways says "not ready". When clicking on the red infos, the GPS position and the Accuracy is highlighted red. But the SkyPro app states 14 sattelites and 3d position fix.

The courious thing is, when using GPS buddy, it links to the SkyPro and singal is green and it updates the display.

When clicking on Administration/Sensors/Dual XGPS info (the i) and then Info, it states, that there were no received datasets and the update rates are 0 (0/0/0/0 Hz). But when doing the same in GPS Buddy, it says

Received NMEA Sets: GGA, RMC, GS, GSV
Update Rates: 31/11/11/0 Hz

What am i doing wrong? When i switch off the location service on the iPhone (my device), nothing changes....


Thanks :-)


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8370
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: SkyPro XGPS160 - Dyno not ready

Postby Harry » Fri Mar 24, 2017 9:28 am

Please kill the SkyPro app, it will access the XGPS device in parallel - which doesn't work (exclusive access only).
Harry's apps all disconnect when sent to background, so they will never disturb each other or other apps.

- Harry


Image Image Image Image
Cascade2nd
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 2
Joined: Thu Mar 23, 2017 6:09 pm

Re: SkyPro XGPS160 - Dyno not ready

Postby Cascade2nd » Fri Mar 24, 2017 10:17 am

Hi

That did not work :-(

I can also use GPS Buddy and SkyPro app in parrallel and it works. Only in Dyno i have the problems. Attached 3 Screenshots to show the problem. One Screenshot is from GPS Buddy and the other two are from Dyno
Attachments
IMG_0226.jpg
GPS Buddy
IMG_0226.jpg (37.51 KiB) Viewed 488 times
IMG_0224.jpg
Dyno Status
IMG_0224.jpg (73.81 KiB) Viewed 488 times
IMG_0225.jpg
Sensor Information
IMG_0225.jpg (31.02 KiB) Viewed 488 times


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8370
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: SkyPro XGPS160 - Dyno not ready

Postby Harry » Fri Mar 24, 2017 1:42 pm

I think I know what the problem is. It is the Dual firmware version. While I had updated Buddy and all LapTimer Editions end of November, Dyno did not receive the named update. Support for late Dual firmware has been part of this last maintenance release.

The fix will be added to Dyno v21, it will get available mid of April. In case you own any LapTimer edition, please apply for beta participation (viewtopic.php?f=11&t=4191). As the beta will include an upgrade to GP, it will include Dyno functionality too. The first beta will get available latest in one week.

- Harry


Image Image Image Image

Return to “Dyno”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest