Not Exporting

Any discussion on using LapTimer. Please use this forum in case you need guidance on how to use LapTimer or perform a certain operation
Post Reply
Rzrseg
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Thu Dec 20, 2018 10:31 pm

Not Exporting

Post by Rzrseg » Thu Dec 20, 2018 11:24 pm

Hello!

I successfully imported a video I edited in PowerDirector (2 action cameras), into the harry's folder on my Android Galaxy J3 Eclipse. The video has a Picture in Picture and the PIP video has the audio track removed. It all works perfectly on the phone (video plays with the Overlay) but when I try to export it, I get the error: LapTimer failed writing the overlaid video. Error reported is 'Code: 16, asset writer not started'.

Also, when I go to the Video Details page is sometimes throws up an Error about something like Master file is missing video or audio.

The video works fine on the phone, overlay and all, it just won't export.

Any help would be greatly appreciated!

Thanks,
David
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9983
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Not Exporting

Post by Harry » Fri Dec 21, 2018 7:56 pm

Hello,

When exporting, the video is decoded and encoded again. This means the Play function is implemented using a different approach (play video and show some layers above). I assume the video / audio track format you have used with PowerDirector cannot be interpreted by LapTimer. Please try the "Force Software Encoding" Expert Setting. Although Software encoding is slower, it is compatible to a lot more video formats.

- Harry
Image Image Image Image
Post Reply