Creating own track

Any discussion on using LapTimer. Please use this forum in case you need guidance on how to use LapTimer or perform a certain operation
svtdoug
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 37
Joined: Sat Oct 01, 2016 2:14 am
Location: Pacific Northwest

Re: Creating own track

Post by svtdoug » Sat Oct 01, 2016 6:05 am

I had the same questions that Cloud had, after following all the instructions regarding creating your own track. The key information missing from the documentation was that your created track would not appear in the track list! This is critical and should be made part of the documentation! Me thinks. I would have never figured it out without finding this thread...

Also, I am confused about how to manually start recording before the start line, without having to go to the video preview first. Seems like there should be a start button on the Timer view. I believe I have seen such a button on sample screen shots, but none appear for me. And if I switch to preview to start recording, I can not seem to figure out how to switch back to timer view without stopping recording. Which makes going to preview sort of worthless for manual start.

Otherwise, great product and I have high hopes of working with it on track.

Thanks,

Doug
C6 Z06
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9579
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Creating own track

Post by Harry » Sat Oct 01, 2016 9:03 am

Turn on manual timing in LapTimer ‣ Administration ‣ Settings ‣ Manual Timing.

- Harry
Image Image Image Image
Bobl36
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 12
Joined: Sat Oct 17, 2015 5:50 pm

Re: Creating own track

Post by Bobl36 » Sat Oct 01, 2016 8:30 pm

I must be missing a step.in the process. I too want a manual start/stop for autocross runs, but I can't get it to activate.

Also, at one particular event site the GPS signal seems sketchy, both for me and a friend who uses a Garmin GPS. Will the A-X logging work in manual s&s in these conditions?

And finally, there are times when the stage sequence does not show. It will display timer view, but no stage message. Again, this is probably something I am missing. Any ideas?
svtdoug
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 37
Joined: Sat Oct 01, 2016 2:14 am
Location: Pacific Northwest

Re: Creating own track

Post by svtdoug » Sun Oct 02, 2016 6:50 am

Harry wrote:Turn on manual timing in LapTimer ‣ Administration ‣ Settings ‣ Manual Timing.

- Harry
That did the trick! Now I have the Start button on the Timer display.

And the program worked well at the track today. I now have some nice video and data to go through.

Thanks Harry!

svtDoug
C6 Z06
Post Reply