Help with faulty accelerometer data for laps when using external GPS

Help on issues you run into with LapTimer; in case you have a question on how to use LapTimer, use the forum "Using LapTimer" instead
yarrgk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 2
Joined: Mon May 28, 2018 8:27 am

Help with faulty accelerometer data for laps when using external GPS

Postby yarrgk » Mon May 28, 2018 8:37 am

Hi!

When using Harry's Lap Time Petrolhead version 21.2 on a Pixel 2 with an external GPS (XGPS-160), the accelerometer data is faulty and looks like the screenshot below.

When I don't use the XGPS-160 with my Pixel 2, the accelerometer data looks fine.
I have used Harry's Lap Timer on a Moto X phone (2014) with the XGPS-160 and the accelerometer data looked fine.

Thanks for the help!
Screen Shot 2018-05-28 at 12.33.22 AM.png
Screen Shot 2018-05-28 at 12.33.22 AM.png (171.64 KiB) Viewed 182 times

Screen Shot 2018-05-28 at 12.33.35 AM.png
Screen Shot 2018-05-28 at 12.33.35 AM.png (143.52 KiB) Viewed 182 times


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8890
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 365 times
Contact:

Re: Help with faulty accelerometer data for laps when using external GPS

Postby Harry » Mon May 28, 2018 12:42 pm

We have a thread on this topic already. For now, please recalculate acceleration:

    Analysis ‣ Lap List ‣ a lap ‣ Recalculate / Acceleration

This problem will be addressed during LapTimer v22 beta.

- Harry


Image Image Image Image
yarrgk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 2
Joined: Mon May 28, 2018 8:27 am

Re: Help with faulty accelerometer data for laps when using external GPS

Postby yarrgk » Tue May 29, 2018 7:48 am

Thanks, I look forward to v22! (the recalculate option based on GPS isn't accurate enough for my purposes)


ckowalc
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 69
Joined: Thu May 14, 2015 7:33 pm
Has thanked: 5 times

Re: Help with faulty accelerometer data for laps when using external GPS

Postby ckowalc » Sun Jul 15, 2018 3:57 am

Just FYI to people not in the v22 beta, I and a few other people have confirmed that this issue is fixed.



Return to “Trouble Shooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest