XGPS160 issues

Help on issues you run into with LapTimer; in case you have a question on how to use LapTimer, use the forum "Using LapTimer" instead
Munkit
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Sun Jun 11, 2017 1:25 pm
Been thanked: 1 time

Re: XGPS160 issues

Postby Munkit » Sun Jun 11, 2017 1:32 pm

I updated my xgps 160 from firmware version 1.4.1 to 2.4.1 It was of no help, it was still unable to log on to satellites. So I decided to update to the beta version 2.4.5 and now it's working fine, finally with a steady GPS indicator green.


llan981
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 178
Joined: Sun May 25, 2014 1:52 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: XGPS160 issues

Postby llan981 » Wed Jul 12, 2017 1:01 am

I've read through the threads. I am just frustrated my XGPS160 is not working since upgrade to newer version. For avoidance of doubt, which versions work (downgrade or beta)?


User avatar
rrankins
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 32
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:21 am

Re: XGPS160 issues

Postby rrankins » Wed Jul 12, 2017 3:22 am

The 2.4.5 beta seems to be working for me now.
Will get a real test this weekend at the track.


llan981
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 178
Joined: Sun May 25, 2014 1:52 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: XGPS160 issues

Postby llan981 » Sun Jul 23, 2017 11:23 pm

Downgrading just did not seem to work for me errors with COM ports and other anomoloes. I just upgraded tonight to 2.4.8 on my XGPS160 and hope for the best at Watkins Glen this weekend.


User avatar
rrankins
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 32
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:21 am

Re: XGPS160 issues

Postby rrankins » Sun Jul 23, 2017 11:35 pm

There's a 2.4.8 version now?
2.4.5 worked fine for me at Calabogie last weekend.
I too had problems downgrading with COM port issues. I think I ended up having to use an older version of the firmware upgrade program.
However, I ended up going to 2.4.5 and it's been working fine so far.


gplracerx
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 813
Joined: Thu May 03, 2012 5:26 am
Location: Kingsport, TN USA
Has thanked: 11 times
Been thanked: 30 times

Re: XGPS160 issues

Postby gplracerx » Mon Jul 24, 2017 3:39 pm

llan981 wrote:I've read through the threads. I am just frustrated my XGPS160 is not working since upgrade to newer version. For avoidance of doubt, which versions work (downgrade or beta)?


1.5.1 works fine for me. I don't consider it a downgrade.


llan981
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 178
Joined: Sun May 25, 2014 1:52 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: XGPS160 issues

Postby llan981 » Mon Jul 31, 2017 2:09 pm

Just confirming, used 2.4.8 for last 3 days at track and all functioned as expected.



Return to “Trouble Shooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests