Gopoint BT1 firmware/sowtware

Help on issues you run into with LapTimer; in case you have a question on how to use LapTimer, use the forum "Using LapTimer" instead
Post Reply
stasmagic
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 11
Joined: Sat May 18, 2013 8:14 am

Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by stasmagic » Wed May 20, 2015 9:37 pm

Hi!
Can someone check whether its latest version?
Cant get data from car
Attachments
BT1_err.jpg
BT1_err.jpg (51.2 KiB) Viewed 1800 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9447
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by Harry » Wed May 20, 2015 9:50 pm

From other post here on the forum it seems the 177.0.7 is not the problem (but not sure it is the latest). Please try forcing sequential request in LapTimer / Expert Settings or exclude the BAT request 0720 (exclude PIDs) - which is an expert setting too.

Harry
Image Image Image Image
xps911
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 128
Joined: Wed Feb 27, 2013 10:35 am

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by xps911 » Thu May 21, 2015 12:52 pm

I'm off on track tomo, is there an issue with the gopoint bt1 and the new version ?
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9447
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by Harry » Thu May 21, 2015 2:12 pm

No
Image Image Image Image
stasmagic
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 11
Joined: Sat May 18, 2013 8:14 am

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by stasmagic » Fri May 22, 2015 7:17 am

Enable both BT1 requests and Auto Exclude PIDs, or just try each separate option?
Attachments
BT1_err2.jpg
BT1_err2.jpg (74.57 KiB) Viewed 1776 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9447
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by Harry » Fri May 22, 2015 7:30 am

Auto Exclude will probably add more PIDs to excluded than necessary. This option automatically changes the Exclude PIDs entry below. So please turn if off.

- Harry
Image Image Image Image
stasmagic
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 11
Joined: Sat May 18, 2013 8:14 am

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by stasmagic » Fri May 22, 2015 9:25 am

So turn on seqrequest, off autoexclude and put manualy exclude pid 0720?
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9447
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by Harry » Fri May 22, 2015 9:30 am

Yes
Image Image Image Image
stasmagic
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 11
Joined: Sat May 18, 2013 8:14 am

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by stasmagic » Fri May 22, 2015 9:52 pm

Done. Now this(
Attachments
BT1_err3.PNG
BT1_err3.PNG (174.01 KiB) Viewed 1765 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9447
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Gopoint BT1 firmware/sowtware

Post by Harry » Sat May 23, 2015 5:56 am

There seems to be another problem... Please follow the instructions in "Debugging OBD Connections" here on the forum. It is in the LapTimer / Accessories / OBD section.

Harry
Image Image Image Image
Post Reply