Laps split in two

Help on issues you run into with LapTimer; in case you have a question on how to use LapTimer, use the forum "Using LapTimer" instead
Post Reply
maschoff
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Aug 04, 2019 2:53 am

Laps split in two

Post by maschoff »

Hi,

This is from Sonoma raceway.

Some laps get split it into two shorter laps. Is there a way to fix this?

Please see attached.
Attachments
Screenshot_20190803-185012.png
Screenshot_20190803-185012.png (607.1 KiB) Viewed 1195 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 10252
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Laps split in two

Post by Harry »

Select the second part of a lap you want to join (e.g. the 1:11.85). Select Fixes in the Data Recordings section. In the bottom of this screen, you will see a join button in case this part can be joined with the "lap" before.

- Harry
Image Image Image Image
maschoff
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Aug 04, 2019 2:53 am

Re: Laps split in two

Post by maschoff »

Thank you Harry :)

It now starts the video mid lap, is there a way to fix this?
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 10252
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Laps split in two

Post by Harry »

You will need to adjust the video sync manually.

Select the joined lap from Lap List, goto Video Preview, in the Video Details dialog coming up, search for the sync information in the bottom and select it. Follow instructions to adjust the sync.

- Harry
Image Image Image Image
maschoff
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Aug 04, 2019 2:53 am

Re: Laps split in two

Post by maschoff »

Oh well, I tried to recalculate the lap and some how deleted it. Not sure if I can recover it somehow?

This app is very frustrating ... please always allow for undo.
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 10252
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Laps split in two

Post by Harry »

Undo is almost absent on mobile devices. LapTimer will always prompt you ahead of destructive actions. In case you have created a backup, please restore that. Otherwise, goto Administration / Databases and check if you see an automatic system backup with a sound number of laps you can restore.

Harry
Image Image Image Image
maschoff
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sun Aug 04, 2019 2:53 am

Re: Laps split in two

Post by maschoff »

Thank you!

I was able to restore the lap time.

Now to manually edit!
Stenman16
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 12
Joined: Sat Jul 10, 2021 3:36 pm

Re: Laps split in two

Post by Stenman16 »

is this up to date with the current version? I am not seeing a "join" button under fixes...
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 10252
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Laps split in two

Post by Harry »

Yes. The join operation is actually "join with previous". So you need to select the seconds "lap" to get the join function. In case it is not displayed for the second lap, this means its starting position does not match the first lap's end position. In this case, they cannot be joined automatically.

- Harry
Image Image Image Image
Post Reply