Invalid Master Video Error

Help on issues you run into with LapTimer; in case you have a question on how to use LapTimer, use the forum "Using LapTimer" instead
Megator
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Mon Nov 06, 2017 10:15 pm

Re: Invalid Master Video Error

Postby Megator » Wed Nov 22, 2017 9:10 am

Solved! Removing the spaces did the trick.


Thanks!


kd1irk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2017 2:25 am

Re: Invalid Master Video Error

Postby kd1irk » Tue Dec 12, 2017 2:34 am

I'm having the same issue. Checked this and the other linked thread. Still at a loss. I tried to relink several times.
Attachments
Screenshot_20171211-172112.jpg
Screenshot_20171211-172112.jpg (432.13 KiB) Viewed 460 times
Screenshot_20171211-172116.jpg
Screenshot_20171211-172116.jpg (422.89 KiB) Viewed 460 times
Screenshot_20171211-172205.jpg
Screenshot_20171211-172205.jpg (504.83 KiB) Viewed 460 times


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8936
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 368 times
Contact:

Re: Invalid Master Video Error

Postby Harry » Thu Dec 14, 2017 9:40 pm

Please clarify what the problem is.

- Harry


Image Image Image Image
kd1irk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2017 2:25 am

Re: Invalid Master Video Error

Postby kd1irk » Thu Dec 14, 2017 9:47 pm

I'm getting Invalid Master Video Error when trying to link a video to a lap.
I followed the instructions in the FAQ and other as listed in this post.
I've tried multiple videos and multiple laps.

I'll upload a screen shot of the actual error. I thought I uploaded it with the previous post...my apologies.


kd1irk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2017 2:25 am

Re: Invalid Master Video Error

Postby kd1irk » Thu Dec 14, 2017 9:49 pm

Heres one of the errors...
Attachments
Screenshot_20171211-172106.jpg
Screenshot_20171211-172106.jpg (287.94 KiB) Viewed 453 times


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8936
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 368 times
Contact:

Re: Invalid Master Video Error

Postby Harry » Thu Dec 14, 2017 9:49 pm

The snapshots show Video List and Video Details, but not Lap Details. That's the dialog a Re-Link should be started from.

- Harry


Image Image Image Image
kd1irk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2017 2:25 am

Re: Invalid Master Video Error

Postby kd1irk » Thu Dec 14, 2017 9:54 pm

Lap detail
Attachments
Screenshot_20171214-125223.jpg
Screenshot_20171214-125223.jpg (527.25 KiB) Viewed 437 times
Screenshot_20171214-125217.jpg
Screenshot_20171214-125217.jpg (511.83 KiB) Viewed 437 times
Screenshot_20171214-125209.jpg
Screenshot_20171214-125209.jpg (612.81 KiB) Viewed 437 times


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8936
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 368 times
Contact:

Re: Invalid Master Video Error

Postby Harry » Sun Dec 17, 2017 1:55 pm

Hi,

I rechecked the code what could make LapTimer display a video thumbnail with type "Raw Video" in Lap Details and not reveal the "Export" button at the same time (looks like you have "Play" only?). One option is you do not have a LapTimer edition with overlaying enabled (i.e. Rookie), the other is some inconsistency in video type (Overlaid / Raw) in LapTimer's database. The later can happen if videos are attached / overlaid / detached etc. in a certain order (I'd like to understand to close that door). To fix this, memorize the sync offset information shown Video Details first. Then, return to Lap Details and remove the video from the lap (long press the video thumbnail in Lap Details). When prompted, do not delete the video physically. Then, add the video again (using Add Video from the action menu).

- Harry


Image Image Image Image
kd1irk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2017 2:25 am

Re: Invalid Master Video Error

Postby kd1irk » Mon Dec 18, 2017 6:48 pm

Harry wrote:Hi,

I rechecked the code what could make LapTimer display a video thumbnail with type "Raw Video" in Lap Details and not reveal the "Export" button at the same time (looks like you have "Play" only?). One option is you do not have a LapTimer edition with overlaying enabled (i.e. Rookie), the other is some inconsistency in video type (Overlaid / Raw) in LapTimer's database. The later can happen if videos are attached / overlaid / detached etc. in a certain order (I'd like to understand to close that door). To fix this, memorize the sync offset information shown Video Details first. Then, return to Lap Details and remove the video from the lap (long press the video thumbnail in Lap Details). When prompted, do not delete the video physically. Then, add the video again (using Add Video from the action menu).

- Harry

You nailed it right there. I was running Rookie vs. I upgraded and now it works great. Thank you!!!



Return to “Trouble Shooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests