Mallala - South Australia

All discussions on existing and 'to be done' Track Sets
Post Reply
redfive
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 2
Joined: Mon Oct 08, 2018 9:43 am

Mallala - South Australia

Post by redfive » Mon Oct 08, 2018 9:52 am

I was out a Mallala last week and attempted to use Harry's Laptimer. I got the all set message, with everything green, but the app did not record the any of the laps. GPS was from an iPhone 8. I used the VBox app to record laps successfully.

I assume it wasn't picking up the start/finish line. I checked by going to the map view and it looked like the GPS signal, when walking at least was accurate with the satellite image.

I screenshotted the start/finish line below. Is the GPS point the base of the flag? How close do you have to be for it to register? Is there a way to increase this? Note that drivers are likely to be on the south side of the track, and the point is closer to the north side.
IMG_0640.PNG
IMG_0640.PNG (2.6 MiB) Viewed 247 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9583
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Mallala - South Australia

Post by Harry » Mon Oct 08, 2018 3:05 pm

Hi,

the actual trigger position is the center of the overall image. Usually, it should trigger even when it is up. In the Map View it is easy to adjust the position: touch the image, wait a second, and start dragging it down / right.

LapTimer v21.1 had an issue with high update rate GPSes and triggers pointing along N/S and W/E. This is fixed with release 21.1.1. You were probably still on the old version?

- Harry
Image Image Image Image
redfive
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 2
Joined: Mon Oct 08, 2018 9:43 am

Re: Mallala - South Australia

Post by redfive » Mon Oct 08, 2018 11:28 pm

I'll try again next time I'm out there. Not sure what version I was running at the time. It's 22.1.1 now.
Post Reply