Sony Action Cam AS300 support?

Discussion related to external cam aka action cams and lenses
stanzgy
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 3
Joined: Sat Aug 12, 2017 5:30 pm

Sony Action Cam AS300 support?

Postby stanzgy » Sat Aug 12, 2017 5:47 pm

Hi, I have just upgraded my HLT to grandprix edition and failed to connect to my Sony AS300 cam.
I'm not sure whether the current version of HLT doesn't support Sony AS300 or I have misconfigured my cam.

Here are my steps:
1. Turn on and join my Sony AS300 wifi, checked it was working good via Sony PlayMemories app
2. Open HLT, set Administration -- Settings -- External Cam to 'Sony'
3. Switch to Race -- Timer -- Video, either PiP or external cam only mode says "No external cam connected currently."

I'm currently using iPhone 6s with iOS 10.3.3 and the HTL version is v21.0.7.
Can you help me with this? Thanks.


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8794
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 362 times
Contact:

Re: Sony Action Cam AS300 support?

Postby Harry » Mon Aug 14, 2017 8:49 am

Actually this configuration should work. Please make sure you have the latest Sony firmware installed and - more important - kill any app accessing the Sony while running LapTimer. This includes background operation.

- Harry


Image Image Image Image
stanzgy
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 3
Joined: Sat Aug 12, 2017 5:30 pm

Re: Sony Action Cam AS300 support?

Postby stanzgy » Wed Aug 16, 2017 11:06 am

Thanks for your reply. I will try later and let you know.


stanzgy
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 3
Joined: Sat Aug 12, 2017 5:30 pm

Re: Sony Action Cam AS300 support?

Postby stanzgy » Tue Nov 28, 2017 2:52 am

Hi, sorry for the late feedback.
It seems that I need to close background Sony PlayMemories app before using LapTimer.
I'm using iPhone8 with iOS 11.1.2 and HLT works with my Sony AS300 now.


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8794
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 362 times
Contact:

Re: Sony Action Cam AS300 support?

Postby Harry » Wed Nov 29, 2017 12:33 pm

Thanks, good to know. It seems no accessory provider releases resources when their apps are sent to background. I have seen this for Sony, GoPro, OBDLink, GoPoint, BadElf, ... One of the things you learn in your first computer science year at university. The problem is the assumption "it is my device, I'm the only one controlling it".

- Harry


Image Image Image Image

Return to “Cams”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest