GoPro Hero Session

Discussion related to external cam aka action cams and lenses
orleansjunky
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Thu Mar 30, 2017 4:33 pm

Re: GoPro Hero Session

Postby orleansjunky » Thu Mar 30, 2017 4:41 pm

i see there was an update to add support. but i haven't had any luck or little information to sync up together. please don't link that old tutorial. it is out dated and says nothing i can find about the session 4.


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8370
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: GoPro Hero Session

Postby Harry » Fri Mar 31, 2017 7:32 am

The HERO 4 Session is fully supported in LapTimer v20. The HERO 5 Session is not yet supported.
In terms of instructions, the HERO4 is handled the same like the HERO4 SE/BE - just use the extra selection in Settings.

- Harry


Image Image Image Image
Porschiast
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Wed May 03, 2017 8:56 am

Re: GoPro Hero Session

Postby Porschiast » Wed May 03, 2017 9:13 am

The GoPro HERO4 Session is no longer available and it seems that the "new" model is called simply GoPro HERO Session. The differences seem to be merely the accessories https://www.camforpro.com/blog/neue-gopro-hero-session/ .

Has anyone tried the "new" model GoPro HERO Session?

I currently suffer from the jittering of the iPhone cameras (I used a iPhone 5C here https://youtu.be/RqkhI-REIeA or https://youtu.be/EXdAUWnqk3w , at that day additionally my DUAL XGPS 160 could not switched on anymore while - as a compensation of this not switching on - after about 10 rounds the brake pad wear alarm od my car switched on).

There will be a better preparation for the next trackday. That's why I ask here.

Will the GoPro HERO5 Session have a much better non-vibrating picture due to the video stabilization or will I have to expect the same negative results as with the newer iPhones (I also tried the "strong magnet trick" with a iPhone 7 Plus, but the results where not convincing). Can I use the GoPro HERO5 Session with the setup of HLT called "GoPro HERO5 BE" corresponding to the black edition.

Any experiences on that would be appreciated.

Rainer


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8370
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: GoPro Hero Session

Postby Harry » Sun May 07, 2017 7:12 am

Hi,

The new Session is not supported yet. This means it is not remote controlled by LapTimer but can be operated manually. Once back, you can add footage from the cam to LapTimer recorded laps and overlay it. It is one more step to do using this manual mode, but at least you can use it until full support is getting available.

Harry


Image Image Image Image
dmo2002
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Sat Jul 01, 2017 9:51 pm
Has thanked: 1 time

Re: GoPro Hero Session

Postby dmo2002 » Sat Jul 01, 2017 10:00 pm

Great app. I realize you are constantly working to keep up. Do you have an ETA when support for GoPro Hero 5 Session might be rolled out?


Dubbedown
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 135
Joined: Wed Jan 04, 2012 9:36 pm
Been thanked: 1 time

Re: GoPro Hero Session

Postby Dubbedown » Sun Sep 17, 2017 5:46 pm

Harry wrote:The HERO 4 Session is fully supported in LapTimer v20. The HERO 5 Session is not yet supported.
In terms of instructions, the HERO4 is handled the same like the HERO4 SE/BE - just use the extra selection in Settings.

- Harry


Harry wrote:Hi,

The new Session is not supported yet. This means it is not remote controlled by LapTimer but can be operated manually. Once back, you can add footage from the cam to LapTimer recorded laps and overlay it. It is one more step to do using this manual mode, but at least you can use it until full support is getting available.

Harry


For those wondering, I confirm the new 'Session' (replacement for Session 4, not to be confused with Session 5) does in fact work with Lap Timer. I had to choose Session 4 under the multicam list under settings. During race mode, the status will not show any multicam presence however if you choose the preview setting for phone & external cam, the Session will show up in the right corner with a flashing blue light. I am not sure however if it will record automatically while on track or if it requires the user to manually press start / record since I only tested this at my home.


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8370
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: GoPro Hero Session

Postby Harry » Sun Sep 17, 2017 8:17 pm

I will test operation the next days.

- Harry


Image Image Image Image
cwissing
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Mon Sep 18, 2017 2:29 pm

Re: GoPro Hero Session

Postby cwissing » Mon Sep 18, 2017 2:36 pm

Your software is great however i wish i would have seen this thread before my Track Day saturday. I have a new GoPro Session and didn't get any footage. I just played around with the session 4 settings and they seem to work. I'll be going to the track again in a few weeks so Harry if you do find any issues with the new Session integration i'd love to hear it. Thanks.


Dubbedown
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 135
Joined: Wed Jan 04, 2012 9:36 pm
Been thanked: 1 time

Re: GoPro Hero Session

Postby Dubbedown » Thu Sep 28, 2017 7:10 am

Harry wrote:I will test operation the next days.

- Harry


Any update Harry?


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8370
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 97 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: GoPro Hero Session

Postby Harry » Thu Sep 28, 2017 8:02 am



Image Image Image Image

Return to “Cams”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest