Multiple GoPro Cameras

Discussion related to external cam aka action cams and lenses
Post Reply
llan981
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 200
Joined: Sun May 25, 2014 1:52 pm

Multiple GoPro Cameras

Post by llan981 » Sat Jun 28, 2014 7:33 pm

Will HLT GP trigger multiple GoPro Camera's?
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9440
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Multiple GoPro Cameras

Post by Harry » Sat Jun 28, 2014 7:42 pm

That is not possible without some complex router / repeater arrangements. Each HERO claims its own wifi currently and smartphone can connect to one at a time only. GoPro uses a proprietary protocol for their remote control. Maybe they will support a smarter arrangement in the future...

- Harry
Image Image Image Image
tdjohn
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 11
Joined: Wed Oct 01, 2014 5:33 am

Re: Multiple GoPro Cameras

Post by tdjohn » Wed Oct 01, 2014 5:35 am

Looks like the new Hero4 has got BT as well as WiFi - can you see the potential to be able to control both at the same time - appreciate you'll probably need to get hold of one first?
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9440
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Multiple GoPro Cameras

Post by Harry » Thu Oct 02, 2014 10:18 pm

I have not checked which information is available for the BT API yet.
Except for transferring footage from GoPro to iPhone / Android phone, BT LE is a lot better to control the cam.

- Harry
Image Image Image Image
zandrm
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Sat Jan 10, 2015 5:40 am

Re: Multiple GoPro Cameras

Post by zandrm » Sat Jan 10, 2015 5:44 am

Count another user here who would love to see multiple Hero4 support over BT.

I have a Hero4 Black, and should have another one by the end of the month (assuming they ever ship the "Music" edition... sigh)

Thanks,
-Zandr
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9440
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Multiple GoPro Cameras

Post by Harry » Mon Jan 12, 2015 11:31 am

I could verify this item. Multi cam support is not possible with the current HERO4 firmware. So you can remote control (and automatically transfer videos starting with LapTimer v19), but need to operate any other cam manually.

- Harry
Image Image Image Image
Post Reply