Unable to connect to Custom BTLE OBD

Discussion related to external OBD and other sensors
Post Reply
redeemer
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Wed May 02, 2018 10:39 am

Unable to connect to Custom BTLE OBD

Post by redeemer » Mon Apr 29, 2019 8:04 am

My phone is iPhone XR iOS 12.2, HLP is Grand Prix v22.1.4 - Nov 28 2018
I bought a BTLE OBD but can't connect to HLP
This OBD works fine under an app called Auto Doctor.
IMG_0437.PNG
IMG_0437.PNG (33.71 KiB) Viewed 153 times
I tried to read the UUID with LightBlue and filled in the HLP expert settings but it didn't work.
I tried both FFU0 UUID and DD4C3E8E-xxx UUID not working properly.
IMG_0431.PNG
IMG_0431.PNG (49.82 KiB) Viewed 153 times
The following is the HLP settings, tried two UUIDs
Name = Viecar
UUID = FFF0 or DD4C3E8E-xxx
Read UUID = FFF1
Write UUID = FFF2
IMG_0438.PNG
IMG_0438.PNG (54.1 KiB) Viewed 153 times
After entering the sensor list, Custom BTLE OBDis “searching” first, and after a while it is “not connected”.
Is that one of my steps wrong?
I tried killing Auto Doctor and LightBlue, but it didn't work.
Last edited by redeemer on Mon Apr 29, 2019 8:16 am, edited 1 time in total.
redeemer
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 4
Joined: Wed May 02, 2018 10:39 am

Re: Unable to connect to Custom BTLE OBD

Post by redeemer » Mon Apr 29, 2019 8:08 am

After entering the sensor list, Custom BTLE OBDis “searching” first,
IMG_0432.PNG
IMG_0432.PNG (48.98 KiB) Viewed 152 times
and after a while it is “not connected”.
IMG_0433.PNG
IMG_0433.PNG (50.48 KiB) Viewed 152 times
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9440
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Unable to connect to Custom BTLE OBD

Post by Harry » Mon Apr 29, 2019 8:20 am

Hello,

Three potential reasons a search is not successful:

1) the adapter is connected to another app and doesn't accept further connects ‣ kill all background apps
2) BT is not enabled at all
3) the name set in LapTimer's Custom OBD BTLE Adapter is not a precise substring of the name advertised ‣ trim any blanks, re-check upper/lower case

- Harry
Image Image Image Image
mariusc
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 1
Joined: Sun Jun 23, 2019 3:00 pm

Re: Unable to connect to Custom BTLE OBD

Post by mariusc » Sun Jun 23, 2019 3:06 pm

I have the same issue with a similar device ("Viecar"). It works fine with other apps, but I can't connect to it in the laptimer.

I feel that I have tried all possible combinations of UUIDs. Can anyone confirm the right values in the settings?
Should the ELM327 Type be Request/Reply or Automatic replies?

Peripheral Name: Viecar
Service UUIS, Read UUID and Write UUID should be?

Image
Image
Post Reply