Dual XGPS160

Discussion related to external and internal GPS / GLONASS / Galileo / BeiDou sensors
gplracerx
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 836
Joined: Thu May 03, 2012 5:26 am
Location: Kingsport, TN USA

Re: Dual XGPS160

Post by gplracerx » Thu Apr 17, 2014 4:24 pm

38F/62R wrote:gplracerx, like you I couldn't use the skypro app on my i Phone 4s to update the 160 firmware. I tried it multiple times, but it never worked. Was about to ship the unit back to dual. As a last resort my brother in law put the app on his iPad for me though. From there the update worked perfectly.
Do you know what model iPad and what version of the OS it was running? I tried my daughter's iPad and it didn't work either. I'll try a different one today.
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9518
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Dual XGPS160

Post by Harry » Thu Apr 17, 2014 4:25 pm

I updated my XGPS160 using an iPad1...
Image Image Image Image
38F/62R
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 20
Joined: Wed Jul 31, 2013 10:29 pm

Re: Dual XGPS160

Post by 38F/62R » Thu Apr 17, 2014 8:12 pm

gplracerx wrote:
38F/62R wrote:gplracerx, like you I couldn't use the skypro app on my i Phone 4s to update the 160 firmware. I tried it multiple times, but it never worked. Was about to ship the unit back to dual. As a last resort my brother in law put the app on his iPad for me though. From there the update worked perfectly.
Do you know what model iPad and what version of the OS it was running? I tried my daughter's iPad and it didn't work either. I'll try a different one today.
I'm sorry but I don't know...good luck.
gplracerx
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 836
Joined: Thu May 03, 2012 5:26 am
Location: Kingsport, TN USA

Re: Dual XGPS160

Post by gplracerx » Mon Apr 21, 2014 5:32 pm

The iPad app worked. However, it did take about 5 tries before I succeeded. It would say it had updated, but it was still version 1.1.0. Finally, the update percentage went to 100% and the XGPS160 turned itself off, which didn't happen on previous tries. When restarted and connected to the app, the firmware version was 1.2.0. The blue dot now stays blue.

Dual customer support says a new version of the iPhone app is coming out soon. Maybe sending them my crash log accomplished something.
tulloch
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 176
Joined: Tue Sep 18, 2012 8:30 am

Re: Dual XGPS160

Post by tulloch » Wed Apr 23, 2014 9:07 pm

I've just updated mine to the 1.3 firmware using the new version of the app and an iPhone 5.
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9518
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Dual XGPS160

Post by Harry » Wed Apr 23, 2014 9:50 pm

Worked for me the second time. The first time, the update dialog did not progress the 0%. After 2 minutes it showed the update has been successful, but even after rebooting, the device reported 1.2.0 Second time, it progressed as expected and turned the XGPS off when the upgrade has been finished. Shows v1.3.0 now.

I have no information on difference between 1.2 and 1.3

- Harry
Image Image Image Image
gplracerx
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 836
Joined: Thu May 03, 2012 5:26 am
Location: Kingsport, TN USA

Re: Dual XGPS160

Post by gplracerx » Thu Apr 24, 2014 2:36 pm

The new version of the app still doesn't work with an iPhone 4 or an iPod Touch 4g. It crashes to the desktop while deleting the log files just like the previous version. I guess I'll have to find someone with an iPhone 5 or an iPad to update.
gplracerx
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 836
Joined: Thu May 03, 2012 5:26 am
Location: Kingsport, TN USA

Re: Dual XGPS160

Post by gplracerx » Fri Apr 25, 2014 10:18 pm

After many false starts, I was finally able to update the firmware on my XGPS160 to 1.3.0 using the new version of the iPhone SkyPro app (2.2.0) on an iPhone 4. What seemed to work was to delete the app, reboot the phone and reload the app. In the meantime, I had also updated the iPhone OS to 7.1.1. Another thing I did was to get away from other BT devices. Anyway, success!

I'm going to an autocross this weekend. It will be interesting to see if things work better.
Augustyniak
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 10
Joined: Mon Apr 21, 2014 2:54 am

Re: Dual XGPS160

Post by Augustyniak » Sun Apr 27, 2014 8:26 pm

Does anyone have any issues getting the 160 to provide updates to HLT? Mine regularly shows 0 Hz but is connected in the devices menu. Thoughts? Is there any particular order of operations you use?
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 9518
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Contact:

Re: Dual XGPS160

Post by Harry » Sun Apr 27, 2014 8:50 pm

The XGPS160 usually works fine independent of the order connected. 0 Hz for the GPS means HLPT is connected to the Dual but the it does not deliver valid fixes currently. As long as you see a red dot in the GPS View / Satellites, this means data is coming in, but the XGPS has no satellite lock currently.

- Harry
Image Image Image Image
Post Reply