Share your video !

Introductions and general exchange between LapTimer users; use this forum in case you want to offer LapTimer related accessories too
gplracerx
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 813
Joined: Thu May 03, 2012 5:26 am
Location: Kingsport, TN USA
Has thanked: 11 times
Been thanked: 30 times

Re: Share your video !

Postby gplracerx » Mon Aug 01, 2016 3:03 pm

Harry wrote:Great, but your mount position is not matching LapTimer expectation :-) Please have a look into illustration #4 in Quick Reference in the app. I assume the acceleration is not recorded because of this. Please reset acceleration handling to Automatic first (Settings). You can recalculate acceleration for your fast lap as follows: Lap List ‣ select fast lap ‣ Recalculate ‣ Acceleration.

- Harry


I had the same problem this weekend with acceleration not recording. That's never happened before. Something about updating to 20.0.17 reset something in the accelerometer calibration. I was able to get things working again by going to the acceleration display starting the calibration process, forcing the calibration and then locking it.


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8297
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 96 times
Been thanked: 343 times
Contact:

Re: Share your video !

Postby Harry » Mon Aug 01, 2016 5:41 pm

Please send a Contact mail from within LapTimer (to Harry@gps-laptimer.de). Maybe I can see something in the System.log attached.

- Harry


Image Image Image Image
derdirk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 6
Joined: Wed Apr 20, 2016 8:42 am

Re: Share your video !

Postby derdirk » Tue Aug 02, 2016 12:33 pm

My first try in april with a iPhone5, Hitcase & xgps1600 driving a 125ccm shift kart in kerpen, germany. I locked the focus of the internal cam, but it seems that made things worse. Trackmap is my own, the official one wasn't released back then.

https://www.youtube.com/watch?v=TRReuwUCKbQ


jarobs
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 49
Joined: Mon Jul 20, 2015 12:11 pm
Has thanked: 6 times

Re: Share your video !

Postby jarobs » Wed Aug 03, 2016 11:14 am

Harry wrote:Looking onto the field of view, I'd recommend to move the smartphone into the center of the screen the next time. With the phone mounted near either of the A-pillars, the pillar shield GPS reception a lot.
- Harry


But then I don't see anything anymore ;)
It was ok in the morning so maybe the reception was just generally worse in the afternoon sessions.


jarobs
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 49
Joined: Mon Jul 20, 2015 12:11 pm
Has thanked: 6 times

Re: Share your video !

Postby jarobs » Wed Aug 03, 2016 11:16 am

derdirk wrote:My first try in april with a iPhone5, Hitcase & xgps1600 driving a 125ccm shift kart in kerpen, germany. I locked the focus of the internal cam, but it seems that made things worse. Trackmap is my own, the official one wasn't released back then.

https://www.youtube.com/watch?v=TRReuwUCKbQ


Very cool. Was that a helmet camera?


derdirk
Fewer than 10 Posts
Fewer than 10 Posts
Posts: 6
Joined: Wed Apr 20, 2016 8:42 am

Re: Share your video !

Postby derdirk » Wed Aug 03, 2016 12:42 pm

jarobs wrote:
derdirk wrote:My first try in april with a iPhone5, Hitcase & xgps1600 driving a 125ccm shift kart in kerpen, germany. I locked the focus of the internal cam, but it seems that made things worse. Trackmap is my own, the official one wasn't released back then.

https://www.youtube.com/watch?v=TRReuwUCKbQ


Very cool. Was that a helmet camera?


No, chest iphone5 cam, mounted via http://store.hitcase.com/chestr-mount.html


jarobs
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 49
Joined: Mon Jul 20, 2015 12:11 pm
Has thanked: 6 times

Re: Share your video !

Postby jarobs » Tue Aug 09, 2016 4:37 pm

And another one. Sadly I have no idea how that compares in the 200 hp class.



User avatar
Willi87
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 10
Joined: Fri Dec 04, 2015 7:51 am
Has thanked: 1 time

Re: Share your video !

Postby Willi87 » Thu Sep 08, 2016 7:21 am

Hi,
I would like you to show my newest lap on the NOS, recorded on the 06.09.2016.
I used:
- Samsung Galaxy S7 camera
- SkyPro XGPS160 and
- OBD Link MX

My car is a 2013 Ford Fiesta ST with 182 HP.

There was a lot of traffic ;-) I tried to leave them all behind ;)



Willi


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8297
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 96 times
Been thanked: 343 times
Contact:

Re: Share your video !

Postby Harry » Thu Sep 08, 2016 7:57 am

No rolling shutter effect, that's great. Is this the standard back cam of the S7 and which Android version do you have installed?

- Harry


Image Image Image Image
User avatar
Willi87
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 10
Joined: Fri Dec 04, 2015 7:51 am
Has thanked: 1 time

Re: Share your video !

Postby Willi87 » Mon Sep 12, 2016 2:04 pm

Hi Harry,

yes this is the back cam of my S7 (Full HD - 60 fps (<- this is what I choosed in my camera settings). The quality of the original video (without the overlay) looks a little bit better. ;)
First I did the laptimer overlay integration by the hardware. But the video just looked very bad. Then I choosed 'Force Software Encoding' under the expert settings. Of course it took a while, but the viedo with overlay looks pretty good now. :) The file is 5,63 GB.

When I checked the details of this file (with MS windows), it tells my that this video has 30 fps. Do I benefit from the setting FHD 60fps? Or does this not matter?

The Android version is 6.0.1

Willi



Return to “Community”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest