PUSH SmartGauge

News and updates from the author // Read only
sakkakth
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 23
Joined: Sat Feb 25, 2017 6:57 pm
Has thanked: 3 times

Re: PUSH SmartGauge

Postby sakkakth » Mon Oct 23, 2017 7:59 pm

Hi Harry,

Push obviously has abandoned their customer support and I know this is no one's problem but the people who purchased their product.. but I was wondering if you or any others who deal with this kinda data could offer some advice with their file format so our data is salvageable?

Their file format opens easily with excel:

Example
https://drive.google.com/open?id=0B1LG6BlZpIHUMXNGOVY3c1lfTDg

So I guess this just needs to be reorganized into a different format? If that's correct can anyone provide a starting point of what needs to happen?

Thanks in advance!


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8949
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 369 times
Contact:

Re: PUSH SmartGauge

Postby Harry » Mon Oct 23, 2017 8:31 pm

Hi,

I do not have access to the PUSH guys any more. I've sent several mails but haven't heard back for weeks. I assume the accounts are closed.
The format looks like it can be reverse engineered easily. However, the overall process is complex as we are talking about pulling the data from the device in addition. I do not see I can take the heritage for the device without having someone supporting it. I'm really sorry for everyone who invested in the PUSH gauge. I invested too.

- Harry

P.S. I will move this thread to "outdated" as the topic is obsolete now.


Image Image Image Image
sakkakth
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 23
Joined: Sat Feb 25, 2017 6:57 pm
Has thanked: 3 times

Re: PUSH SmartGauge

Postby sakkakth » Mon Oct 23, 2017 8:39 pm

Sorry, I don't understand :) The data is easily accessible in that format right off the device. Even if they no longer support the device going forward, the files will still be created and able to be dragged off the device in their current form. Or there is more to it than that?


sakkakth
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 23
Joined: Sat Feb 25, 2017 6:57 pm
Has thanked: 3 times

Re: PUSH SmartGauge

Postby sakkakth » Mon Oct 23, 2017 8:52 pm

Also I am not asking you to support my sad plight :) Just trying to find a starting point so I can beg a programmer friend to help me maybe :)


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8949
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 369 times
Contact:

Re: PUSH SmartGauge

Postby Harry » Mon Oct 23, 2017 8:52 pm

LapTimer does not access the PUSH gauge directly but downloads a GPX file provided on a PUSH server. This server is obviously not available any more. I assume it is possible to access data directly (PUSH's app did this), but I'm not the person to implement that. Anyone interested can join the new Developer Program (viewtopic.php?f=11&t=4572) and add a script to read the data. I'm happy to support additional requirements not supported by the program yet.

- Harry


Image Image Image Image
sakkakth
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 23
Joined: Sat Feb 25, 2017 6:57 pm
Has thanked: 3 times

Re: PUSH SmartGauge

Postby sakkakth » Mon Oct 23, 2017 8:54 pm

Thanks for the clarification :)


sakkakth
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 23
Joined: Sat Feb 25, 2017 6:57 pm
Has thanked: 3 times

Re: PUSH SmartGauge

Postby sakkakth » Mon Oct 23, 2017 9:13 pm

If i export a gpx from Harry's of my last successful imported track day, is that what your app is expecting so I can show my friend?


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8949
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 369 times
Contact:

Re: PUSH SmartGauge

Postby Harry » Mon Oct 23, 2017 10:40 pm

Yes.

- Harald


Image Image Image Image
sakkakth
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 23
Joined: Sat Feb 25, 2017 6:57 pm
Has thanked: 3 times

Re: PUSH SmartGauge

Postby sakkakth » Mon Oct 23, 2017 10:54 pm

When I export the GPX they are all just like a template and no data, with 1 KB sizes...

example of an exported session:

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="windows-1252"?>
<gpx
   version="1.0"
   creator="Harry's LapTimer - www.gps-laptimer.de"
   xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
   xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/0"
   xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/0 http://www.topografix.com/GPX/1/0/gpx.xsd">
   <trk>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
      <trkseg>
      </trkseg>
   </trk>
</gpx>


User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8949
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Siegum, Germany
Has thanked: 98 times
Been thanked: 369 times
Contact:

Re: PUSH SmartGauge

Postby Harry » Tue Oct 24, 2017 7:52 am

That‘s strange, this is what I get when exporting a 9 lap session:

D2610B76-45FA-48AA-B444-A0B4F3B80590.jpeg
D2610B76-45FA-48AA-B444-A0B4F3B80590.jpeg (309.21 KiB) Viewed 678 times


Please try another format and check if you get content. There is probably an issue with your data.

Harry


Image Image Image Image

Return to “Announcements”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest