Is there a way to show braking?

Request and discussion on new / to change features
User avatar
rbpeirce
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 47
Joined: Fri Jul 08, 2016 8:21 pm

Is there a way to show braking?

Postby rbpeirce » Tue May 09, 2017 9:08 pm

I see this in some videos from other sources but it doesn't appear HLT can do it or I don't know how to set it up. The throttle is nice but I can't really tell if coming off the throttle is just that or if the brakes are being applied.


2012 Porsche Cayman R
2016 Audi A7
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8297
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 96 times
Been thanked: 343 times
Contact:

Re: Is there a way to show braking?

Postby Harry » Tue May 09, 2017 9:39 pm

Braking is not an OBD standardized parameter.
Support for custom PIDs will probably be added in the future.

Harry


Image Image Image Image
User avatar
rbpeirce
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 47
Joined: Fri Jul 08, 2016 8:21 pm

Re: Is there a way to show braking?

Postby rbpeirce » Tue May 09, 2017 9:58 pm

Didn't know that. What is a PID?


2012 Porsche Cayman R
2016 Audi A7
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8297
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 96 times
Been thanked: 343 times
Contact:

Re: Is there a way to show braking?

Postby Harry » Tue May 09, 2017 10:02 pm

It is a parameter id, something like RPM (rounds per minutes).

Harry


Image Image Image Image
User avatar
rbpeirce
20 or more Posts ★★★
20 or more Posts ★★★
Posts: 47
Joined: Fri Jul 08, 2016 8:21 pm

Re: Is there a way to show braking?

Postby rbpeirce » Tue May 09, 2017 10:26 pm

Are you saying that braking is an available parameter that is different for each car? It's there but can't currently be used? Or is it available for some cars and not others?


2012 Porsche Cayman R
2016 Audi A7
User avatar
Harry
Site Admin
Site Admin
Posts: 8297
Joined: Sun Sep 12, 2010 10:32 am
Location: Cologne, Germany
Has thanked: 96 times
Been thanked: 343 times
Contact:

Re: Is there a way to show braking?

Postby Harry » Fri May 12, 2017 7:51 pm

It is available for some cars *and* different for many cars. It can't be used with v21.

- Harry


Image Image Image Image
OnboardTV
10 or more Posts ★
10 or more Posts ★
Posts: 12
Joined: Tue Jan 17, 2017 10:01 pm
Been thanked: 1 time

Re: Is there a way to show braking?

Postby OnboardTV » Sat May 13, 2017 5:29 pm

I will also vouch for this feature to be implemented, it would be a great addition, and help with video analysis to lower lap times.



Return to “Feature Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests